Slapen doen we 's nachts

Slapen doen we 's nachts.

Nieuw idee van de knopery!
(Uw stoelen, hangmat, bankstel, tuinstoel, enz. zijn nu overbodig!)

De Fuikstoel is een nieuwe manier van zitten, comfortabel, makkelijk te monteren en eenvoudig voor een gering bedrag zelf te maken.
Uitsluitend voorbehouden aan mensen die in het bezit zijn van het boek,
“Netten Breien een Gezonde Verslaving”

Als u een punt breit met de vierkante maas beschreven op pag. 17/20 van het boek “Netten Breien een Gezonde Verslaving” en in het onderste gedeelte een frame of een rechthoekig stukje multiplex monteert, heeft u de ultieme FUIKSTOEL.
Doordat uw lichaam min of meer omsloten wordt door het netwerk, komt het gelukzalige, het oergevoel van de veilige baarmoeder weer boven, u komt gegarandeerd tot rust.
Mits u een stevige ophangpunt heeft gebruikt!

De benodigde materialen: ± 60 m. Polyester lijn van 3 mm. brienaald van 2 cm. breed, afstand stokje van 3 cm. breed, stukje multiplex van 60x70 cm ongeveer 12 mm. dikte of een buisframe maken van dikwandige pvc. buis, koperen buis, of nog mooier rvs. buis.

De opzet van het net: U begint zoals op (pag.17/20) met de grote lus welke u bij het einde van elke toer vermeerderd, u breit door tot 40 stuks, nu de laatste toer met een halve maas dubbel
( pag. 50/51). Dus totaal 41 toeren.
De halve maas dubbel om het frame breien en de bodem rond dicht breien met de leidmaas beschreven op (pag. 29/37).
Gebruikt u voor de bodem multiplex is het nog simpeler, gaatjes boren in de omtrek van het plaatje multiplex, de halve maas dubbel doorsteken en fixeren met een lijntje.
De bovenste grote lus wordt het ophangpunt, deze dient u te verstevigen.
(de ketting is niet sterker dan de zwakste schakel) De simpelste manier is om de lus 5x te verdubbelen, de lijn aanhechten aan de buitenste mazen, te beginnen bij de zesde maas, de volgende bij maas vijf enz.
De grote lus bestaat nu uit 6 lussen, deze omwikkelen met de breilijn, als u hier een Turkse knoop omheen legt, (pag. 92/93) is de afwerking kompleet.
De vorm van het ruggedeelte kunt u aanpassen naar uw wensen, door op ¾ van de hoogte een buisje of een stukje bezemsteel in te brengen, kan u het ruggedeelte breder maken.
Een kussen plaatsen en uw FUIKSTOEL is gereed voor gebruik.
A.v.Wingerden Ridderkerk 07.

Klik om te vergroten