Bezemsteelnet

Stop Happy Slapping, Go Happy Fishing !!!

Het bezemsteelnet.

Dit is een nieuwe uitdagende manier van vissen deze kan zeer spectaculair zijn.Door gebruik te maken van de vierkante maas is op een simpele manier een net te maken voor het vangen van Roofvis, Snoekbaars, Snoek, Haring, Makreel enz.
We breien een rechthoekig net van Polyesterlijn van 2,5 mm. dikte en 120 cm. lang en 100 cm breed (kan ook breder) met een maasgrote van ± 4 cm.
Het net wordt aan de bovenzijde over een houten bezemsteel geschoven en vastgezet met enkele spijkertjes.
Aan de onderzijde schuiven we een stuk metaaldraad van ongeveer 3 mm. dik, door de mazen over de hele lengte van het net en fixeren dit door de uiteinden om de buitenste mazen te buigen
Aan het uiteinde van de bezemsteel 10 meter dunne lijn knopen en uw bezemsteelnet is gereed.
Als u de steel een aantal keren draait, rolt het net zich om de steel, als het gehele net is opgerold kunt u de steel met het net, als een speer in het water gooien (wel het uiteinde van de 10 meter lijn vasthouden).
Door het gewicht van het net met de metaaldraad zal het zichzelf ontrollen, het drijfvermogen van de houten bezemsteel zal zorgen dat het geheel niet zal zinken.
Eventueel iets verzwaren met loodjes aan de metalen draad, of enkele drijvertjes bijplaatsen aan de bovenzijde, het is de bedoeling dat de bezemsteel net onder water komt te liggen.
De roofvissen die achter de prooivissen aanjagen zullen in de mazen van uw net met de kieuwen vast komen te zitten, de prooivissen kunnen immers wel door de mazen.
In het boek ’’Netten Breien een Gezonde Verslaving’’ wordt op een uitzonderlijke duidelijke manier stap voor stap uitgelegd aan de hand van meer dan 465 foto’s hoe u een dergelijk net en andere netten kunt breien.

(let op het is niet overal toegestaan om met een net te vissen)